MAROKKÓ KÖRUTAZÁS

2022. október 15. – október 22.

Csoport létszáma:  16 fő

Időtartam:             8 nap

Részvételi díj:        605.500 Ft/fő

Repülőjegy:           140.000 Ft/fő illetékkel

Foglalhatóság:        BETELT!

AZ ÚT LEÍRÁSA

A belépés Marokkóba teljes (3 oltás vagy max. 4 hónapos a 2.) Covid védettséget bizonyító igazolvány vagy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt birtokában lehetséges. 

Őszi meglepetésutunk Marokkó, melyet Döme barátunk kísér majd. Személye garancia, hogy ez az utazás éppen azt a berber hangulatot hozza majd, melyet a hozzárendelt mesebeli helyszínekhez álmodnánk. Ez az utazás tehát nem egy lista kipipálásáról szól, de nem is túrázós kiképzés lesz vagy luxusszállodás koktélozás, hanem egy valódi utazás, alámerülés Észak-Afrika Atlaszon túli mesevilágába. Ízek, illatok és színek várnak ránk.

TÉRKÉP

RÉSZLETES ÚTITERV

Okt. 15. Budapest – Róma - Marrákes

Elutazás Budapestről római átszállással. Érkezés után transzfer a szállodába. Este vacsora. Szállás Marrákesben: Grand Mogador Menara.

Okt. 16. Marrákes

Reggeli után egész napos városnézés a gazdag történelmi hagyományokkal büszkélkedő „okkersárga város”-ban: a Menara kertek, a Saadi-dinasztia uralkodóinak mauzóleuma, a Bahia-palota, a város talán leghíresebb látnivalója, a Koutoubia-mecset, a Dar Si Said múzeum. Ebéd a szállodában, majd délután csavargás a város piacain, kézműves negyedében, majd látogatás a soha meg nem álló Djemaa el Fna téren, s az esti élelmiszerpiacon a marokkói konyha specialitásaival is megismerkedhetnek. Szállás Marrákesben: Grand Mogador Menara.

Okt. 17. Marrákes – Ait Benhaddou – Boumalne Dades

Reggeli után továbbutazás, amely során a Tizi N’tichka szoroson keresztül átkelünk az Atlasz-hegységen. Látogatás az egykor erre haladó, Marrákest a Szaharával összekötő karavánutat ellenőrző Ait Benhaddou erődített településénél, mely UNESCO világörökségi védettséget élvez. Az ikonikus épületek díszletként olyan sikerfilmeknek adtak helyszínt, mint az Arábiai Lawrence, az A Nílus gyöngye, a Gladiátor, a Nagy Sándor vagy a Mennyei királyság. Továbbutazás Boumalne Dadesbe. Vacsora és szállás Boumalne Dadesban: Hotel Xaluca Dades 4*

Okt. 18. Boumalne Dades – Tinghir – Erfoud – Merzouga

Reggeli után továbbutazás Erfoud felé Tinghir és Tinejdad oázisainak érintésével. Út közben megálló Rissani városában, mely egykor a környező sivatag fővárosa volt. Érkezés Erfoudba, onnan továbbutazás sivatagi táborhelyünkre. Este vacsora. Szállás Merzougában: Luxury Camp Chebbi

Okt. 19. Merzouga – Erfoud – Tinghir – Ouarzazate

Reggeli a sivatagi szálláson, majd továbbutazás Erfoudba, majd Tinghir érintésével a festői szépségű Todra szurdokon keresztül. Az 100 kasbah útján utazunk tovább Ouarzazate felé, út közben áthaladunk Kalaat M’Gouna városán és a Skoura-völgyön. Ismerkedés a várossal, megálló a Taourirt kasbahnál és a filmstúdiónál. Vacsora és szállás Ouarzazateben: Oscar Hotel by Atlas Studios.

Okt. 20. Ouarzazate – Marrakés

Reggeli után továbbutazás Marrakés felé, utunk a Magas-Atlasz hegyvonulatán át, a Tizi N’tichka-szoroson keresztül vezet, termékeny völgyvidéken, valamint fehérre és kékre festetett agyagépületek mellett. Vacsora és szállás Marrákesben: Riad Dar Justo.

Okt. 21. Marrákes – Szavíra/Eassaouira – Marrakés

Reggeli után egész napos kirándulás az Atlanti-óceán partján alapított ősi kikötővárosba, Szavírába. A város a 18. századi európai erődítményépítészet egyik gyöngyszeme, mely a francia matematikus és építész, Théodore Cornut tervei nyomán, Sidi Mohammed ben Abdallah szultán utasítására valósult meg észak-afrikai környezetben. Szavíra erős falakkal körülvett medináját, s az azt behálózó sikátorokat a fehér és a kék dominálják, s boltok és árusok sokasága kínálja portékáit. Visszatérés Marrákesbe, este vacsora. Szállás Marrákesben: Riad Dar Justo.

Okt. 22. Marrákes – Milánó – Budapest

Reggeli után transzfer a repülőtérre, hazarepülés Budapestre átszállással. Érkezés Budapestre.

RÉSZVÉTELI DÍJ

 

Részvételi díj (min. 16 fő):                       605.500 Ft/fő

 
+ Repülőjegyek (illetékkel):                     140.000 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza az utazást, csoportkísérőt, programot, kétágyas elhelyezést félpanziós ellátással a fenti szállásokon, a belépőket.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: borravalókat, kombinált utazásképtelenségi és BBP biztosítást (28.640 Ft/fő, 40.350 Ft Z1 kiegészítővel), személyes kiadásokat (telefon, hordárok stb.), egyágyas felárat (172.000 Ft/fő).

GALÉRIA

ÉRINTETT ORSZÁGOK

VIETNÁM

  TOVÁBBI CSOPORTOS ÚTJAINK

  MAROKKÓ KÖRUTAZÁS
  Az Atlasz-hegységen innen és túl
  2022.10.15. – 2022.10.22.

  ARAGÓNIA KÖRUTAZÁS
  Romantikus kalandok a reconquista mesevilágába
  2022.10.24. – 2022.10.29.

  ECUADOR KÖRÚT / Galápagos, Amazonas, Andok
  három világ az Egyenlítő mentén
  2022.11.21. – 2022.12.05.

  VIETNÁM-LAOSZ-KAMBODZSA KÖRUTAZÁS
  Indokína felfedezése, tartalmasan és nyugodtan
  2022.11.25. – 2022.12.10.