MAROKKÓ KÖRUTAZÁS

2022. október 17. – október 24.

Csoport létszáma:  16 fő

Időtartam:             8 nap

Részvételi díj:        1.330 EUR/fő (16 fő esetén)

Repülőjegy:           540 EUR/fő-től (23 kg-os poggyásszal)

Foglalhatóság:        16 fő

AZ ÚT LEÍRÁSA

A belépés Marokkóba teljes védettséget bizonyító igazolvány vagy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt birtokában lehetséges. A helyi hatóságok előírásai szerint érvényesnek elfogadott oltási igazolvánnyal azok rendelkeznek, akik az oltás mind a három dózisát megkapták, illetve amennyiben csak két oltásuk van, akkor a második oltástól számítva még nem telt el 4 hónap.

TÉRKÉP

RÉSZLETES ÚTITERV

Okt. 17. Budapest – Marrákes

Elutazás Budapestről átszállással. Érkezés után transzfer a szállodába. Este vacsora. Szállás hagyományos marokkói stílusban épült szállodában Marrákesben, sétatávolságra a Djemaa el Fna tértől: Riad De Charme Moullaoud

Okt. 18. Marrákes

Reggeli után egész napos városnézés a gazdag történelmi hagyományokkal büszkélkedő „okkersárga város”-ban: a Menara kertek, a Saadi-dinasztia uralkodóinak mauzóleuma, a Bahia-palota, a város talán leghíresebb látnivalója, a Koutoubia-mecset, a Dar Si Said múzeum. Ebéd a szállodában, majd délután csavargás a város piacain, kézműves negyedében, majd látogatás a soha meg nem álló Djemaa el Fna téren, s az esti élelmiszerpiacon a marokkói konyha specialitásaival is megismerkedhetnek. Szállás Marrákesben: Riad De Charme Moullaoud.

Okt. 19. Marrákes – Ait Benhaddou – Boumalne Dades

Reggeli után továbbutazás, amely során a Tizi N’tichka szoroson keresztül átkelünk az Atlasz-hegységen. Látogatás az egykor erre haladó, Marrákest a Szaharával összekötő karavánutat ellenőrző Ait Benhaddou erődített településénél, mely UNESCO világörökségi védettséget élvez. Az ikonikus épületek díszletként olyan sikerfilmeknek adtak helyszínt, mint az Arábiai Lawrence, az A Nílus gyöngye, a Gladiátor, a Nagy Sándor vagy a Mennyei királyság. Továbbutazás Boumalne Dadesbe. Vacsora és szállás Boumalne Dadesban: Hotel Xaluca Dades 4*

Okt. 20. Boumalne Dades – Tinghir – Erfoud – Merzouga

Reggeli után továbbutazás Erfoud felé Tinghir és Tinejdad oázisainak érintésével. Út közben megálló Rissani városában, mely egykor a környező sivatag fővárosa volt. Érkezés Erfoudba, onnan továbbutazás sivatagi táborhelyünkre. Este vacsora. Szállás Merzougában: Luxury Camp Chebbi

Okt. 21. Merzouga – Erfoud – Tinghir – Ouarzazate

Reggeli a sivatagi szálláson, majd továbbutazás Erfoudba, majd Tinghir érintésével a festői szépségű Todra szurdokon keresztül. Az 100 kasbah útján utazunk tovább Ouarzazate felé, út közben áthaladunk Kalaat M’Gouna városán és a Skoura-völgyön. Ismerkedés a várossal, megálló a Taourirt kasbahnál és a filmstúdiónál. Vacsora és szállás Ouarzazateben: Oscar Hotel by Atlas Studios.

Okt. 22. Ouarzazate – Marrakés

Reggeli után továbbutazás Marrakés felé, utunk a Magas-Atlasz hegyvonulatán át, a Tizi N’tichka-szoroson keresztül vezet, termékeny völgyvidéken, valamint fehérre és kékre festetett agyagépületek mellett. Vacsora és szállás Marrákesben: Riad De Charme Moullaoud.

Okt. 23. Marrakés – Szavíra/Eassaouira – Marrakés

Reggeli után egész napos kirándulás az Atlanti-óceán partján alapított ősi kikötővárosba, Szavírába. A város a 18. századi európai erődítményépítészet egyik gyöngyszeme, mely a francia matematikus és építész, Théodore Cornut tervei nyomán, Sidi Mohammed ben Abdallah szultán utasítására valósult meg észak-afrikai környezetben. Szavíra erős falakkal körülvett medináját, s az azt behálózó sikátorokat a fehér és a kék dominálják, s boltok és árusok sokasága kínálja portékáit. Visszatérés Marrákesbe, este vacsora. Szállás Marrákesben: Riad De Charme Moullaoud.

Okt. 24. Marrákes – Párizs – Budapest

Reggeli után transzfer a repülőtérre, hazarepülés Budapestre átszállással. Érkezés Budapestre.

RÉSZVÉTELI DÍJ

 

Részvételi díj (min. 16 fő):                       1.330 EUR/fő

 
+ Repülőjegyek (illetékkel):                     540 EUR/fő-től (23 kg-os csomaggal)

 

A részvételi díj tartalmazza az utazást, csoportkísérőt, programot, kétágyas elhelyezést félpanziós ellátással a fenti szállásokon, a belépőket.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: borravalókat, kombinált utazásképtelenségi és BBP biztosítást (43.750 Ft/fő covid kiegészítővel), személyes kiadásokat (telefon, hordárok stb.), egyágyas felárat (320 EUR)

GALÉRIA

ÉRINTETT ORSZÁGOK

VIETNÁM

  TOVÁBBI CSOPORTOS ÚTJAINK

  FERÖER-SZIGETEK KÖRUTAZÁS
  az Atlanti-óceán legszebb szigetvilága
  2022.07.21. – 2022.07.27.

  DOLOMITOK KÖRUTAZÁS
  könnyű séták az Alpok legszebb részén
  2022.09.11. – 2022.09.16.

  JORDÁNIA KÖRUTAZÁS

  2022.09.17. – 2022.09.24

  COSTA RICA KÖRUTAZÁS
  az elveszett Paradicsom
  2022.09.21. – 2022.10.03.