MAROKKÓ KÖRUTAZÁS

2025. október

Csoport létszáma:  14 fő

Időtartam:             9 nap

Részvételi díj:        Ft/fő (14 fő esetén)

Repülőjegy:           Ft/fő-től illetékkel (10 kg-os fedélzeti bőrönddel)

Foglalhatóság:        14 fő

AZ ÚT LEÍRÁSA

Őszi meglepetésutunk Marokkó, melyet Döme barátunk kísér majd. Személye garancia, hogy ez az utazás éppen azt a berber hangulatot hozza majd, melyet a hozzárendelt mesebeli helyszínekhez álmodnánk. Ez az utazás tehát nem egy lista kipipálásáról szól, de nem is túrázós kiképzés lesz vagy luxusszállodás koktélozás, hanem egy valódi utazás, alámerülés Észak-Afrika Atlaszon túli mesevilágába. Ízek, illatok és színek várnak ránk.

TÉRKÉP

RÉSZLETES ÚTITERV

Okt. 23. Budapest – Barcelona - Marrákes

Elutazás Budapestről barcelonai átszállással (06:30-09:10, 19:30-20:30. Érkezés után transzfer a szállodába. Este vacsora. Szállás Marrákesben: Riad Deluxe.

Okt. 24. Marrákes

Reggeli után egész napos városnézés a gazdag történelmi hagyományokkal büszkélkedő „okkersárga város”-ban: a Menara kertek, a Saadi-dinasztia uralkodóinak mauzóleuma, a Bahia-palota, a város talán leghíresebb látnivalója, a Koutoubia-mecset, a Dar Si Said múzeum. Ebéd a szállodában, majd délután csavargás a város piacain, kézműves negyedében, majd látogatás a soha meg nem álló Djemaa el Fna téren, s az esti élelmiszerpiacon a marokkói konyha specialitásaival is megismerkedhetnek. Szállás Marrákesben: Riad Deluxe.

Okt. 25. Marrákes – Ait Benhaddou – Ouarzazate

Reggeli után továbbutazás, amely során a Tizi N’tichka szoroson keresztül átkelünk az Atlasz-hegységen. Látogatás az egykor erre haladó, Marrákest a Szaharával összekötő karavánutat ellenőrző Ait Benhaddou erődített településénél, mely UNESCO világörökségi védettséget élvez. Az ikonikus épületek díszletként olyan sikerfilmeknek adtak helyszínt, mint az Arábiai Lawrence, az A Nílus gyöngye, a Gladiátor, a Nagy Sándor vagy a Mennyei királyság. Továbbutazás Boumalne Dadesbe. Vacsora és szállás Ouarzazateben: Ouednoujoum Ecolodge

Okt. 26. Ouarzazate – Merzouga

Reggeli után továbbutazás a végtelennek tetsző homoktengeren keresztül sivatagi táborhelyünkre. Este vacsora. Szállás Merzougában: The White Camp.

Okt. 27. Merzouga

Reggeli után egész napos kirándulás a sivatagban. Szállás Merzougában. Szállás: The White Camp.

Okt. 28. Merzouga – Erfoud – Tinghir – Ouarzazate

Reggeli a sivatagi szálláson, majd továbbutazás Erfoudba, majd Tinghir érintésével a festői szépségű Todra szurdokon keresztül. Az 100 kasbah útján utazunk tovább Ouarzazate felé, út közben áthaladunk Kalaat M’Gouna városán és a Skoura-völgyön. Ismerkedés a várossal, megálló a Taourirt kasbahnál és a filmstúdiónál. Vacsora és szállás Ouarzazateben: Ouednoujoum Ecolodge

Okt. 29. Ouarzazate – Marrákes

Reggeli után továbbutazás Marrákes felé, utunk a Magas-Atlasz hegyvonulatán át, a Tizi N’tichka-szoroson keresztül vezet, termékeny völgyvidéken, valamint fehérre és kékre festetett agyagépületek mellett. Vacsora és szállás Marrákesben. Riad Deluxe.

Okt. 30. Marrákes – Szavíra/Eassaouira – Marrákes

Reggeli után egész napos kirándulás az Atlanti-óceán partján alapított ősi kikötővárosba, Szavírába. A város a 18. századi európai erődítményépítészet egyik gyöngyszeme, mely a francia matematikus és építész, Théodore Cornut tervei nyomán, Sidi Mohammed ben Abdallah szultán utasítására valósult meg észak-afrikai környezetben. Szavíra erős falakkal körülvett medináját, s az azt behálózó sikátorokat a fehér és a kék dominálják, s boltok és árusok sokasága kínálja portékáit. Visszatérés Marrákesbe, este vacsora. Szállás Marrákesben: Riad Deluxe.

Okt. 31. Marrákes – Milánó – Budapest

Reggeli után transzfer a repülőtérre, hazarepülés Budapestre milánói átszállással (06:00-09:20, 14:15-15:50). Érkezés Budapestre.

RÉSZVÉTELI DÍJ

 

Részvételi díj (min. 14 fő):                       Ft/fő

 
+ Repülőjegyek (illetékkel):                      Ft/fő-től (10 kg-os fedélzeti bőrönddel)

A részvételi díj tartalmazza az utazást, csoportkísérőt, programot, kétágyas elhelyezést félpanziós ellátással, a belépőket.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: borravalókat (70 EUR/fő), kombinált utazásképtelenségi és BBP biztosítást, személyes kiadásokat (telefon, hordárok stb.), egyágyas felárat.

GALÉRIA

ÉRINTETT ORSZÁGOK

VIETNÁM

  TOVÁBBI CSOPORTOS ÚTJAINK

  MALAJZIA – SZINGAPÚR KÖRUTAZÁS
  Borneó természeti kincsei és Malaka-szoros titkai
  2024.09.14.-2024.09.27.

  TÖRÖKORSZÁG KÖRUTAZÁS

  2024.09.23. – 2024.10.03.

  GRÚZIA KÖRUTAZÁS
  a Kaukázus ölelésében
  2024.10.02-2024.10.13.

  PERU KÖRUTAZÁS
  a Nazca sivatagtól az Andok inka kincseihez
  2024.10.08.-2024.10.21.