NEPÁL-BHUTÁN KÖRUTAZÁS 

2024. november 1. – november 11-ig

Csoport létszáma:  16 fő

Időtartam: 9 nap (+2 nap utazás)

 

Nepál-Bhután részvételi díj:    998.000 Ft

Repülőjegy:                           690.000 Ft-tól  

AZ ÚT LEÍRÁSA

A Föld tetejére és a Himalája zöld völgyeibe induló utunk egy varázslatos, évszázadokon át rejtőzködő világba nyújt betekintést. A tibeti bön vallással összegyúrt mahájána buddhizmus vadzsrajána formája, a „gyémánt út” – nevéhez híven – számos valódi kincset tár elénk a hófödte bércek ölelésében. 

Nepál adott életet a buddhizmus eredeti formájának, a hinájánának, ám a Kathmandu-völgy nem csak a vallássá lett, és átalakult bölcselet őrzője, hanem a még régebbi gyökerekkel bíró hinduizmusnak is fontos bástyája. Az ember és a természet, ahogy a múltban, úgy ma is, együtt alakítják az egykori „felhők feletti királyság” székhelyét, így Kathmandu és a patinás királyvárosok is rendre újjászületnek.

Az állandóság látszatát talán csak Bhutánnak sikerült megtartania, hiszen – ha azt a néhány japán gépkocsit nem számítjuk – a hivatalokban rendszeresített népviselet és az erődkolostorok láttán képzeletben akár évszázadokat is utazhatunk visszafelé az időben.

TÉRKÉP

RÉSZLETES ÚTITERV

Nov. 1. Budapest – Dubai

Indulás Budapestről 22:35-kor, utazás Dubai-ba. Éjszaka a repülőgép fedélzetén.

Nov. 2. Dubai- Kathmandu

Reggel érkezés Dubai-ba, ahol átszállás Kathmandu felé. Indulás 12:30-kor Kathmanduba. Megérkezés Nepálba az esti órákban (18:15), transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Katmanduban: Hotel Himalaya 4*

Nov. 3. Kathmandu – Swayambhunath – Patan – Pashupatinath

Reggeli után városnézés az i.u. 300 körül, a Licchavi királyság idején alapított fővárosban, Kathmanduban. A mai Kathmandu óvárosa két kereskedelmi útvonal találkozásánál épült fel a 12. században és a város nyüzsgő piacaként is szolgált. Séta a Világörökség részeként nyilvántartott, számos templommal tarkított Durbar-téren (a Paloták terén), a Királyi Palota megtekintése. Látogatás az Élő Istennő – Kumari Dewi házánál és a téren található hindu pagodák között. Később Swayambhunath buddhista sztúpát keressük fel, mely „Majomtemplomként” is ismert a sztúra környékén élő majmok után. Később városnézés Patanban, ahol az ősi királyi város nevezetességeit keressünk fel, melyet más néven Lalitpurnak, azaz a „Gyönyörű Városnak” is neveznek. Nepál harmadik legnagyobb városa, melyet i. e. 3. században Ashóka alapított, rézművességéről és kőfaragásairól, több mint 55 templomáról, valamint gyakori fesztiváljairól híres. Séta a Palota-téren: az aranykapuzatú, fa-, és bronz ablakos Királyi Palota, a 17. századi, indiai stílusú Krishna Mandir templom és az aranyozott réz bejáratú Aranytemplom megtekintése. Következő állomásunk Pashupatinath, ahol a szent Bagmati-folyó partján található a hinduk legszentebb temploma, a Siva-templom. A nap végén visszatérés a szállodába, vacsora és szállás Kathmanduban.

Nov. 4. Kathmandu - Paro - Punakha

Reggeli transzfer a repülőtérre, utazás Földünk egyik legelzártabb országába, Bhutánba (09:40 – 11:00). Megérkezés Paróba, majd továbbutazás Punakhába, a régi fővárosba (137 km/4,5 óra). Vacsora és szállás Punakhában (1 éj): Khuru Resort.

Nov. 5. Punakha - Thimphu - Paro

Reggeli után látogatás a XVII. században építtetett Punakha Erődben (Punakha Dzong), más néven a “Nagy Boldogság Palotájában”, a koronázások és királyi esküvők helyszínén. Bhután első királyát, Ugyen Wangchuckot is itt koronázták meg 1906-ban. Az erőd Thimphu és Punakha környéki szerzetesek téli otthonául is szolgál. Továbbutazás Thimphuba (77 km, 3 óra). Útközben megállás ebédre a Dochula-hágón, ahonnan tiszta időben gyönyörű kilátás nyílik Bhután hósipkás hegyeire. Thimphu csörten és a XVII. században épült Trashichhoe Erőd megtekintése, kézműves empórium és séta a Takin Rezervátumban. Transzfer Paróba (65 km, 2 óra), vacsora és szállás Paróban (2 éj): Shomo Chuki Resort

Nov. 6. Paro - Tigrisfészek

Reggeli után jó erőnlétet kívánó kirándulás a Tigrisfészek-kolostorhoz (Taktsang), melyet buddhista szerzetesek építettek a sziklafalba a XVII. században. A kolostor legendája szerint Padmasambhava guru, aki elhozta a Buddhizmust Bhutánba egy repülő tigris hátán ezen a helyen landolt a sziklafalon. A tengerszint felett 3120 m-en elhelyezkedő kolostorhoz vezető turistautat fenyvesek és a szélben lengedező imazászlók övezik, melyek a gonosz elűzését szolgálják és pozitív energiát, jó szerencsét hoznak a zarándokoknak. Felérve megcsodálhatjuk a Paro-völgyre nyíló gyönyörű panorámát is. A kolostor megtekintése után ebéd, majd visszautazás Paróba, vacsora és szállás.

Nov. 7. Paro - Kathmandu - Bhaktapur - Boudhanath

Reggeli után transzfer a repülőtérre, repülés Kathmanduba (07:10-08:10) Ezt követően utazás Bhaktapurba, a három ősi királyság székhelyének egyikébe, mely fazekasságáról híres. Ezt követően ellátogatunk Boudhanath-ba is, ahol Nepál legnagyobb, egy mandalát szimbolizáló sztúpájának megtekintése. A sztúpa körül található házakban 12 000 tibeti, buddhista menekült él. Visszautazás Kathmanduba, ahol szállás (Hotel Himalaya). (1 éj)

Nov. 8. Kathmandu – Chitwan Nemzeti Park

Reggeli után elutazás Kathmanduból a Chitwan Nemzeti Parkba pihenőkkel (185 km/5,5 óra). Chitwan többféle nagyvadnak is élőhelyet biztosít, ilyen az elefánt, az orrszarvú (kb. 400 él itt), vagy a tigris (példányszámuk kb. 30). Ha szerencsénk van, őzeket, vaddisznókat, édesvízi delfineket is megpillanthatunk, meglátogathatjuk az elefántneveldék valamelyikét, a krokodil rezervátumot, csónakázhatunk a Narayani-folyón, és betekinthetünk a helyi falvak életébe is. Szállás a Nemzeti Parkban (2 éj): Soaltee Westend Resort Chitwan

Nov. 9. Chitwan Nemzeti Park

Reggeli után élvezhetjük a Nemzeti Park nyújtotta program lehetőségeket: ismerkedés az elefántokkal és a dzsungel élővilágával, csónakázás a Narayani-folyón, ahonnan a madárvilágot vehetjük szemügyre, majd látogatás egy krokodil-farmon. Szállás Chitwanban.

Nov. 10. Chitwan Nemzeti Park - Kathmandu

Reggeli után elutazás Kathmanduba. (185 km/kb. 5,5 óra). Búcsúvacsora Kathmanduban, szállás (Hotel Himalaya).

Nov. 11. Kathmandu - Dubai - Budapest

Reggeli után Búcsú Nepáltól, transzfer a repülőtérre. Elutazás reggel 9 órakor, megérkezés Dubai-ba 12:40-kor. Hosszú várakozás, majd továbbutazás Dubai-ból 18:25-kor, megérkezés Budapestre 21:35-kor.

RÉSZVÉTELI DÍJ   

 

Nepál-Bhután részvételi díj (min. 16 fő):    998.000 Ft/fő

Repülőjegyek (illetékkel):                            690.000 Ft/fő

Budapest – Dubai – Kathmandu, Kathmandu – Dubai – Budapest útvonalakon. A légitársaságok az árváltoztatás jogát a jegykiállításig fenntartják!

 

A részvételi díj tartalmazza: 9 éjszaka szállást kétágyas elhelyezéssel a program szerinti szállodákban, Nepálban félpanziós ellátást (reggeli és vacsora), Bhutánban teljes ellátást (reggeli, ebéd, vacsora), a programok, belépők költségét, angol nyelvű idegenvezetést, magyar utaskíséretet, a bhutáni vízumdíjat és a belépési engedély díját

 

A részvételi díj nem tartalmazza: a nepáli vízumdíjat (30 USD/fő, a nepáli repülőtéren rendezhető), a helyszínen fizetendő belépők és borravalók költségeit (200 USD/fő), kombinált útlemondási-, és utasbiztosítást (… Ft/fő), borravalók összegét, személyes kiadásokat, egyágyas felárakat (Nepál-Bhután út: 164.000 Ft)

ÉRINTETT ORSZÁGOK

TOVÁBBI CSOPORTOS ÚTJAINK

  GALÉRIA

  MALAJZIA – SZINGAPÚR KÖRUTAZÁS
  Borneó természeti kincsei és Malaka-szoros titkai
  2024.09.14.-2024.09.27.

  TÖRÖKORSZÁG KÖRUTAZÁS

  2024.09.23. – 2024.10.03.

  GRÚZIA KÖRUTAZÁS
  a Kaukázus ölelésében
  2024.10.02-2024.10.13.