OMÁN KÖRUTAZÁS

2023. március 03. – március 10.

Csoport létszáma:  16 fő

Időtartam:             8 nap

Részvételi díj:        1.285.500 Ft/fő

Repülőjegy:           250.000 Ft/fő illetékkel

Foglalhatóság:        16 fő

AZ ÚT LEÍRÁSA

Ománba védőoltás és PCR-teszt nélkül, szabadon utazhatunk.. 

TÉRKÉP

RÉSZLETES ÚTITERV

Márc. 3. Budapest – Dubaj - Maszkat

Elutazás este Budapestről dubaji átszállással (22:14-06:40+1). Isztambulból továbbrepülés Maszkatba (19:30-01:20+1).

Márc. 4. Maszkat - Wadi Shab - Ras Al Jinz

Reggeli érkezés Maszkatba, az Ománi Szultánság fővárosába (leszállás 09:35-kor). Transzfer a szállodába. Szállás Maszkatban: Centara Muscat Hotel 4*

Pihenő a szálláson, majd reggeli után látogatás a nagymecsetben. Később a tengerpart mentén vezető úton továbbutazva keressük fel az ország egyik fontos látnivalóját, a Wadi Shab-ot. Séta a kristálytiszta, kék vizet rejtő kanyonban. Továbbutazás Sur kikötővárosa felé, ahol lehetőségünk nyílik arra, hogy megtekintsük, hogyan készülnek az ománi tengerészek hagyományos vitorláshajói. Megérkezés Ras Al Jinz-be, becsekkolás a szállodába. Rövid pihenő a szálláson, majd este látogatás a teknősrezervátumban és annak látogatóközpontjában. A terület arról a mintegy húszezer egyedből álló levesteknős-populációról nevezetes, amely évről évre a környező partszakaszokra érkezik, hogy lerakja tojásait tengerparti homokfövenyekbe. Visszatérés a szállásra. Vacsora és szállás Sama Ras Al Jinz

Márc. 5. Ras Al Jinz - Wadi Bani Khalid - Wahiba

Reggeli után továbbutazás a tengerpart mentén, Asylah érintésével. Látogatás a Jami al-Hamoda mecsetnél, amelyet ugyan csak a hívők látogathatnak, az egyedülálló épületet kívülről megcsodálhatjuk, s ha szerencsénk van, a nyitott kapukon bepillantva képet kaphatunk a belső szépségeiről is. A mecset falai mentén fut a hagyományos ománi vízvezeték (falaj). Később látogatás az örökké zöldellő Wadi Ban Khalidnál. Könnyű pihenő a buja oázisban, mielőtt továbbindulunk Wahiba végtelen homoktengere felé. Az utolsó kilométereket négykerék-meghajtású járművekbe szállva tesszük meg. Éjszaka a sivatagi táborhelyen. Szállás: Sama Al Wasil Desert Camp.

Márc. 6. Wahiba - Birkat Al Mouz - Nizwa

Napfelkelte a sivatagban, majd reggeli után továbbutazás a hegyek lábánál fekvő festői faluba, Birkat Al Mouz-ba. Séta a falu régi utcáin az agyagból és gipszből készült házak között. Panoráma a környező teraszokra és falvakra. Ismerkedés a híres falaj-rendszerrel, amely felkerült az UNESCO világörökségi listájára is. Továbbutazás Omán ősi fővárosa, Nizwa felé. A város a történelmi épületek: a piac, a 17. században Imam Sultan Bin Saif Al Yar’ubi által építtetett, kerek tornyokkal megerősített erődítmény körül terül el. A hagyományos piac (souk) árusai ezüstékszereket, míves dísztőröket (khanjar), réztárgyakat, valamint más portékákat kínálnak a látogatóknak. Vacsora és szállás. Szállás: Al Diyar Hotel.

Márc. 7. Nizwa - Al Hamra - Misfat Al Abriyyin - Jebel Shams - Al Hamra

Reggeli után négykerék-meghajtású járművekkel utazunk tovább Al Hamra felé. Látogatás a festői szépségű hegyi faluban, Misfat Al Albreen-ben, ahol rövid sétával mozgatjuk meg lábainkat, mielőtt továbbutazunk a környező vidékre csodálatos kilátást kínáló Wadi Ghulba. Rövid autóút után elérjük a kétezer méteres magasságban fekvő fennsíkot, látogatás Omán Grand Canyon-ában, a Wadi Nakher-ben. A vidék látképét az ország legmagasabb hegyének, a 3009 méter magas Jebel Shams  alakja uralja. Később visszatérés Al Hamrába. Vacsora és szállás. Szállás: The View Oman.

Márc. 8. Al Hamra - Sorfet Al Alamin - Bald Al Sayt - Snake Canyon - Wadi Sahtan

Reggeli után utazás Sorfet Al Alamin természetes teraszára, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a környező wadikra. A napot a Hajar-hegység vidékének felfedezésével töltjük, amely során sétát teszünk a híres Kígyó-kanyonban. Szállás: Sama Wakan Heritage Homes.

Márc. 9. Wadi Sahtan - Wakan falva - Muttrah

Reggeli után látogatás a festői környezetben, a Hajar-hegység bérceinek ölelésében fekvő Wakan falvában. Visszatérés Maszkatba. Délután pihenés a szállodai szobában vagy a medence mellett. Szállás Centara Muscat Hotel. Vacsora a szállodában, majd késő este transzfer a repülőtérre.

Márc. 10. Maszkat - Dubaj - Budapest

Hajnali transzfer a repülőtérre, hazarepülés (04:55-06:10) dubaji átszállással (10:35), érkezés Budapestre reggel (13:35).

RÉSZVÉTELI DÍJ

 

Részvételi díj (min. 16 fő):                        1.285.500 Ft/fő

 
+ Repülőjegyek (illetékkel):                     250.000  Ft/fő
Budapest-Isztambul-Maszkat, Maszkat-Isztambul-Budapest útvonalon.
* A légitársaságok az árváltoztatás jogát a jegykiállításig fenntartják!

 

A részvételi díj tartalmazza az utazást, csoportkísérőt, programot, kétágyas elhelyezést félpanziós ellátással a fenti szállásokon, a belépőket.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: borravalókat, kombinált utazásképtelenségi és BBP biztosítást, személyes kiadásokat (telefon, hordárok stb.), egyágyas felárat (285.000 Ft/fő).

GALÉRIA

ÉRINTETT ORSZÁGOK

VIETNÁM

  TOVÁBBI CSOPORTOS ÚTJAINK

  OMÁN KÖRUTAZÁS
  az Arab-félsziget mesés titkai
  2023.03.03. – 2023.03.10.

  JORDÁNIA KÖRÚT JERUZSÁLEMI LÁTOGATÁSSAL
  birodalmak határán
  2023.03.12. – 2023.03.21.

  ARIZÓNA KÖRUTAZÁS
  az igazi Vadnyugat, Los Angeles és San Franciso
  2023.03.21.-2023.03.31.

  PERU KÖRUTAZÁS
  a Nazca sivatagtól az Andok inka kincseihez
  2023.04.09.-2023.04.22.