OMÁN KÖRUTAZÁS

2024. március 18-25.

Csoport létszáma:  6-10 fő

Időtartam:             8 nap

Részvételi díj:        Ft/fő (min. 10 fő)

Repülőjegy:           Ft/fő illetékkel

Foglalhatóság:        10 fő

AZ ÚT LEÍRÁSA

Ománba védőoltás és PCR-teszt nélkül, szabadon utazhatunk.. 

TÉRKÉP

RÉSZLETES ÚTITERV

Márc. 18. Budapest – München - Maszkat

Elutazás este Budapestről müncheni átszállással (17:30-18:50). Münchenből továbbrepülés Maszkatba (22:15-06:30+1).

Márc. 19. Maszkat - Wadi Shab - Ras Al Jinz

Reggeli érkezés Maszkatba, az Ománi Szultánság fővárosába (leszállás 06:30-kor). Transzfer és reggeli, majd később a tengerpart mentén vezető úton továbbutazva keressük fel az ország egyik fontos látnivalóját, a Wadi Shab-ot. Séta a kristálytiszta, kék vizet rejtő kanyonban. Továbbutazás Sur kikötővárosa felé, ahol lehetőségünk nyílik arra, hogy megtekintsük, hogyan készülnek az ománi tengerészek hagyományos vitorláshajói. Megérkezés Ras Al Jinz-be, becsekkolás a szállodába. Rövid pihenő a szálláson, majd este látogatás a teknősrezervátumban és annak látogatóközpontjában. A terület arról a mintegy húszezer egyedből álló levesteknős-populációról nevezetes, amely évről évre a környező partszakaszokra érkezik, hogy lerakja tojásait tengerparti homokfövenyekbe. Visszatérés a szállásra. Vacsora és szállás: Ras Al Jinz Turtle Reserve.

Márc. 20. Ras Al Jinz - Wadi Bani Khalid - Wahiba

Reggeli után továbbutazás a tengerpart mentén, Asylah érintésével. Látogatás a Jami al-Hamoda mecsetnél, amelyet ugyan csak a hívők látogathatnak, az egyedülálló épületet kívülről megcsodálhatjuk, s ha szerencsénk van, a nyitott kapukon bepillantva képet kaphatunk a belső szépségeiről is. A mecset falai mentén fut a hagyományos ománi vízvezeték (falaj). Később látogatás az örökké zöldellő Wadi Ban Khalidnál. Könnyű pihenő a buja oázisban, mielőtt továbbindulunk Wahiba végtelen homoktengere felé. Az utolsó kilométereket négykerék-meghajtású járművekbe szállva tesszük meg. Éjszaka a sivatagi táborhelyen. Szállás: Desert Nights Camp.

Márc. 21. Wahiba - Birkat Al Mouz - Nizwa

Napfelkelte a sivatagban, majd reggeli után továbbutazás a hegyek lábánál fekvő festői faluba, Birkat Al Mouz-ba. Séta a falu régi utcáin az agyagból és gipszből készült házak között. Panoráma a környező teraszokra és falvakra. Ismerkedés a híres falaj-rendszerrel, amely felkerült az UNESCO világörökségi listájára is. Továbbutazás Omán ősi fővárosa, Nizwa felé. A város a történelmi épületek: a piac, a 17. században Imam Sultan Bin Saif Al Yar’ubi által építtetett, kerek tornyokkal megerősített erődítmény körül terül el. A hagyományos piac (souk) árusai ezüstékszereket, míves dísztőröket (khanjar), réztárgyakat, valamint más portékákat kínálnak a látogatóknak. Vacsora és szállás. Szállás: Intercity Hotel Nizwa.

Márc. 22. Nizwa - Al Hamra - Misfat Al Abriyyin - Jebel Shams - Al Hamra

Reggeli után látogatás a Nizwa erődben, majd négykerék-meghajtású járművekkel utazunk tovább Al Hamra felé. Látogatás a festői szépségű hegyi faluban, Misfat Al Albreen-ben, ahol rövid sétával mozgatjuk meg lábainkat, mielőtt továbbutazunk a környező vidékre csodálatos kilátást kínáló Wadi Ghulba. Rövid autóút után elérjük a kétezer méteres magasságban fekvő fennsíkot, látogatás Omán Grand Canyon-ában, a Wadi Nakher-ben. A vidék látképét az ország legmagasabb hegyének, a 3009 méter magas Jebel Shams  alakja uralja. Később visszatérés Al Hamrába. Vacsora és szállás. Szállás: The View Oman.

Márc. 23. Al Hamra - Sorfet Al Alamin - Bald Al Sayt - Snake Canyon - Wadi Sahtan

Reggeli után utazás Sorfet Al Alamin természetes teraszára, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a környező wadikra. A napot a Hajar-hegység vidékének felfedezésével töltjük, amely során sétát teszünk a híres Kígyó-kanyonban. Szállás: Sama Wakan Heritage Homes.

Márc. 24. Wadi Sahtan - Wakan falva - Muttrah - Maszkat

Reggeli után látogatás a festői környezetben, a Hajar-hegység bérceinek ölelésében fekvő Wakan falvában. Visszatérés Maszkatba. Délután pihenés a szállodai szobában vagy a medence mellett. Vacsora és szállás Maszkatban: Al Falaj Hotel.

Márc. 25. Maszkat - München - Budapest

Reggeli után transzfer a repülőtérre, hazarepülés (14:15-19:00) müncheni átszállással (22:25), érkezés Budapestre késő este (23:40).

RÉSZVÉTELI DÍJ

 

Részvételi díj (min. 10 fő):                        Ft/fő

+ Repülőjegyek (illetékkel):                     Ft/fő
Budapest-München-Maszkat, Maszkat-München-Budapest útvonalon.
* A légitársaságok az árváltoztatás jogát a jegykiállításig fenntartják!

 

A részvételi díj tartalmazza az utazást, csoportkísérőt, programot, kétágyas elhelyezést félpanziós ellátással a fenti szállásokon, a belépőket.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: borravalókat, kombinált utazásképtelenségi és BBP biztosítást, személyes kiadásokat (telefon, hordárok stb.), egyágyas felárat (285.000 Ft/fő).

GALÉRIA

  TOVÁBBI CSOPORTOS ÚTJAINK

  COSTA RICA KÖRUTAZÁS
  az elveszett Paradicsom
  2023.09.17. – 2023.09.28.

  INDONÉZIA KÖRUTAZÁS / Celebesz, Jáva, Bali
  a toradzsa törzstől a hindu meseszigetig
  2023.10.06.-2023.10.20.

  TIBET-NEPÁL-BHUTÁN KÖRUTAZÁS
  út a világ tetejére
  2023.10.09-2023.10.26.

  KÖZÉP-INDIA KÖRUTAZÁS
  időutazás a hindu világ csodáihoz
  2023.10.11. – 2023.10.24.