SZINGAPÚR

Szingapúr Délkelet-Ázsia leggazdagabb és legmodernebb állama. Az egyenlítőn fekvő, makulátlanul tiszta metropolisz mindig meleg és párás légkörét Ázsia illatai, színei teszik izgalmassá. Az ország, amely valójában egy 5,5 millió lakosú városállam, mindenekelőtt futurisztikus építészetével és infrastruktúrájával nyűgözi le az utazókat. Szingapúr nem titkoltan törekszik presztízsberuházásokra, minden, ami felépíthető (Marina Bay Sands), gyűjthető (Délkelet-Ázsiai Múzeum), kiállítható (Jurong Madárpark), abban kimagasló színvonalút alkot.

A pálmafás parkok között a kortárs építészet beton-, üveg- és acélremekei díszelegnek. A legmodernebb és legelképesztőbb csúcstechnológia és a globális piaci tudás találkozott itt Ázsiával, főleg azzal a dolgos, tettre kész Ázsiával, mely a „tengerentúli” kínaikra igazán jellemző. A város etnikai összetétele ennek megfelelően multikulturális. Nyugatiak és kínaiak uralják az üzleti életet, míg az alacsonyabb társadalmi rangú munkákat malájok, filippínók vagy indonézek végzik.

A drága város néhány napra kínál programokat. Az üvegpaloták mellett érdekes hangulatokat ad a koloniál brit hagyaték, a kínai negyed, az arab városrész és a Kis-India. A városállam nagy része beépített terület, de számos rekreációs (pl. Sentosa-sziget) és bemutatópark (pl. Szingapúri állatkert) kínál kellemes, zöld menedéket.

Az alig 200 éves város igazi kikötő, a világkereskedelem legforgalmasabb útvonalának bázisa. Európa, Ázsia és a csendes-óceáni térség csomópontja és Délkelet-Ázsia „ugródeszkája”. A városból rendkívül kedvező árú közvetlen repülőkkel érhetjük el a világcsodákat: a kambodzsai Angkort, az indonéziai Borobudurt vagy a burmai Shwedagont. Természetesen Bali meseszigete vagy a pompás maláj nemzeti parkok és tengerpartok is ideális kombinációt jelenthetnek a metropoliszból.

TÉRKÉP

Angkor Tours

    MIÉRT SZINGAPÚR?

    A modern építészet remekei

    A brit gyarmati korszak emlékei

    Világszínvonalú múzeumok

    „Város a kertben”

    Kulturális sokszínűség

  • rekreációs és családi programok
  • nemzetközi szállások és klasszikus hotelek
  • természetközeli, a gazdag élővilágot a városba csalogató parkok
  • állatkert és madárpark
  • kalandprogramok (rafting, szörf)
  • madárparadicsomok
  • teaültetvények