TAJVAN - KÍNA AZ ÓCEÁNBAN

A Kína partjaival szemben fekvő Tajvan, egykori nevén Formosa, Kelet-Ázsia gazdasági kis tigriseinek első képviselői közé tartozott, azonban mostanra mesze túlhaladta ezt a jelzőt, s manapság elsősorban kiemelkedő szolgáltatásokat nyújtó légitársaságainak köszönhetően került előtérbe a térség felé utazók körében. A legtöbb kellemes délkelet-ázsiai úti cél felé repülve, Taipeiben is megszakíthatjuk utunkat, s onnan hosszabb-rövidebb kirándulásokat tehetünk ezen a természeti szépségekkel és melengető vendégszeretettel hívogató bájos szigeten. Az ínyenc tajvani konyhaművészet mellett, a helyiek őszinte közvetlensége és nyitottsága jelenti a garanciát arra, hogy itt tartózkodásunk után életre szóló élményekkel gazdagabban térünk majd haza.

A szigetország északi sarkában fekszik Tajvan fővárosa, Taipei, egy igazi modern, keleti metropolisz, ahol felhőkarcolók által szegélyezett hatalmas sugárutak, bevásárlóközpontok, tradicionális templomok, éjszakai piacok, elegáns szállodák és robogók tömkelege várja az utazót. A főváros legfőbb attrakciói közé tartozik a Palotamúzeum, mely a kínai történelem és kultúra ötezer évnyi emlékének hallatlanul gazdag gyűjteményével rendelkezik. Kiállítótermei több mint 600.000 műtárgyának adnak otthont, s többek közt itt találhatóak a pekingi Császári Palota felbecsülhetetlen értékű kincsei.

A lüktető, nyüzsgő fővárosból az ország központi része felé indulva, az egész országon végignyúló, magas hegyvonulatok és zöldellő természet fogad bennünket. A térség legfőbb és a sziget legrégibb városa, a holland gyarmatosítók egykori székhelye, Tainan, ahol több világvallás templomai is megtalálhatóak. Tajvan déli csücskében, a tengerparton fekszik az ország második legnépesebb városa, egyben legfőbb ipari központja és legnagyobb nemzetközi kikötője, Kaohsiung.

A keleti rész legfontosabb látnivalója és természeti csodája a Taroko-szoros, mely lenyűgöző hegyvidékéről, márványkanyonok közt kanyargó, tiszta vizű hegyi patakjairól, s egyedülálló növény- és állatvilágáról híres.

TÉRKÉP

Angkor Tours

    MIÉRT TAJVAN?

    A buddhizmus bölcsője

    Páratlan világörökségi műemlékek

    Trópusi hegyvidék

    Pálmafás tengerpartok

    Szafarik vadon élő nagyemlősökkel

  • elefántok százai, leopárdok, ajakos medvék…
  • családias szállások és klasszikus hotelek
  • barátságos helyiek
  • ökoprogramok (esőerdő, örökzöldek)
  • kalandprogramok (rafting, szörf)
  • romatikus felfedezőhelyszínek
  • madárparadicsomok
  • teaültetvények