VIETNAM - INDOKÍNA SÁRKÁNYA

Vietnám változatossága meglepő lesz. A közel 2000 km hosszú észak-dél tengely -melyet egy jelentős hegyvidék választ el szárazföldi Délkelet-Ázsiától és egy tenger Kínától- izgalmas metszéspontja, találkozása a világoknak.

A kíváncsi utazókat végeláthatatlan rizsföldek, fenséges zöld hegyek, karsztkúpokkal tagolt smaragdzöld tengeröblök, patinás pagodák, középkori hindu templomok, bájos francia villák, színes hegyi törzsek, remek strandok, rafinált konyhaművészet, vidéken békebeli nyugalom, a városokban pedig az utcai zsivajjal vegyült állandó pezsgés és éjszakai élet várja.

Hanoi Ázsia egyik legeklektikusabb városa, melynek olajozottan működő rendezetlenségében hol egy kínai stílusú templomkomplexum, hol pedig elegáns gyarmati villák és árnyas parkok késztetnek megállásra. A fővárostól északra és keletre az igazi Vietnam filmekből ismert díszletét nemzeti parkok védik, melyből kettő világörökség. A „száraz-halong” rizstábláiból karsztkúpok emelkednek, melyek felfedezésre váró ősi várost és templomokat rejtenek. A Halong–öböl a világ páratlan csodája. Az ezernyi sejtelmes szigetet dzsunkákkal kalandozhatjuk körbe. A vietnami hegyvidék rizsteraszai között kirándulva félszáz, hagyományait és színpompás népviseletét máig őrző népcsoport életébe tekinthetünk be.

Közép-Vietnám szűk kereszteződésében három világörökség és mindig nyári idő vár. A mára reménytelenül eltörpült nép, a csamok ezer éves hindu királyságának központja itt volt. Egykori szentélyközpontjuk, My Son és később a fővárosukon született bájos kis kikötőváros, Hoi An két különleges hangulatú pillanat az időben. A közeli Hueban, a fennmaradt uralkodói sírkerteket és a tiltott várost bejárva képet kaphatunk a vietnami császárság világáról is.

A fülledt délen pedig, az egykor legendás Saigon belvárosának rendezett műemlék épületei a francia gyarmati múlt hangulatát idézik. Az óriási metropolisz modern toronyházaiban a vietnami gazdaság gyorsan fejlődő vállalatai mára a régió meghatározói szereplői. A környék pedig a Mekong-deltája, mocsarak, vízes élőhelyek és persze az ország éléskamrája.

Közép- és Dél-Vietnám pazar trópusi tengerpartjain és egyre kiépülő szigetei  (Con Dao, Phu Quoc) már minőségi szállásokkal rendelkeznek, így könnyűszerrel utazásunk része lehet néhány hamisítatlan vízparti pihenőnap.

TÉRKÉP

Vietnam

   MIÉRT VIETNÁM?

    Páratlan, izgalmas konyha

    Rendkívül eltérő világörökségi helyszínek

    Meglepően változatos műemlékek

    Rizsteraszok és a Halong-öböl

    Végetlen tengerpartok

    Francia gyarmati emlékek

  • csodás hegyvidék, világvégi, színes törzsi falvakkal, piacokkal
  • stílusos, színvonalas hotelek
  • barátságos, életvidám helyiek
  • ökoprogramok (hegyi és erdei túrák)
  • kalandprogramok (kite, búvár, szörf)
  • romatikus Nemzeti Parkok
  • gyönyörű szigetek