VIETNAM - GYEREKEKKEL

Kisebbeknek és nagyobbaknak is nagyszerű élmény Vietnámban lenni. Közép-Vietnámban, Hoi Anban vidám, lampionoktól színes életbe csöppenünk bele, kipróbálhatjuk a sziklózást, bivalyon lovagolhatunk és a tengerpartot is élvezhetjük. Hanoi izgalmas nagyvárosi nyüzsgése után jól esik majd csónakázni a száraz Halong barlangjaihoz és meglesni a madárvilágát. Az út végén egy éjszakát hajón töltünk a Halong-öbölben, ahol számtalan kalandban lesz részünk.

VIETNÁM - GYEREKEKKEL

ÚTVONAL - GYEREKEKKEL

Vietnam

GYEREKEKKEL - ÚTITERV / 10 NAP

1. nap Budapest – Doha – Danang

Elutazás Budapestről  Dohába (08.05-15:20). Éjszaka a repülőgép fedélzetén Danang felé (20.10-06.59).

2. nap Doha – Danang – Hoi An

Reggel érkezünk, innen Hoi Anba autózunk (40 perc), és elfoglaljuk a szobánkat tengerparti szállásunkon. Pihenünk, akklimatizálunk, a délutánunkat pedig már e mesés városka utcáin csavarogva tölthetjük, ahová rövid autózással jutunk be. A városka szuvenír árusai, biciklis riksái (szikló), színes, mosolygós arcúra festett sétahajói melletti legismertebb attrakcióját is megnézhetjük: egy szabászatba kukkantunk be, ahol akár egy nap alatt komplett öltönyöket vagy ruhákat készítenek kicsiknek-nagyoknak egyaránt.

3. nap Hoi An

Délelőtt erőnktől függően biciklire pattanunk vagy autózunk egy Hoi An melletti kis faluba, ahol kipróbálhatjuk, milyen érzés vízi bivalyon lovagolni, milyen nehéz a vietnámi csingafát vállunkon átvetve vizet cipelni. Ezután a híres kerek kosárcsónakokba ülünk és hajózunk egy csendes folyószakaszon. Délután Hoi An 200 éves Világörökségi védettség alatt álló kereskedővárosában barangolunk. Régi kereskedőlakok, múzeumok, közösségi terek és piacok várnak. Sétánk keleten, a legautentikusabb kínai közösségi házban kezdjük, majd templomokat érintve elérjük a központi piacot, ahol zöldségek, gyümölcsök és a folyóparton a halászat eredménye látható.  Tan Ky kereskedőházában beszélünk a tulajdonosokkal, majd a Japán-fedett hídon is átsétálunk. Az esti sétát vagy sétahajókázást se hagyjuk ki: a belváros szinte minden pontja millió színes lampionnal van kivilágítva.

4. nap Hoi An – My Son

Korai reggeli után utazás a hegyek felé (1 óra), a középkori csam állam szakrális központjába. Csampa ezer éven át uralta a mai Vietnam középső és déli területeit, s bár az adminisztratív központ többször költözött, a Macskafog-hegyek gyűrűjében rejtőző templomkörzet folyamatosan működött. Sajnos az amerikai-háború során a páratlan hindu kulturális örökség, a téglatornyok és homokkődíszítések zöme helyrehozhatatlan károkat szenvedett el. A terület romjaiban is különleges atmoszférát kínál. Kellemeset sétálunk, kiszaladgáljuk magunkat az erdei ösvényeken. Látogatásunk alatt egy csam táncos műsort is láthatunk majd.  Délután pihenünk a parton vagy tovább barangolunk Hoi Anban.

5. nap Hoi An – Danang – Hanoi

Reggeli után utazás Danangba a repülőtérre. Útközben megállunk a Márvány-hegyeknél. Két órás kirándulásunk jutalma: ezeréves, misztikus csam barlangbelsők, titkos kis barlangok, bivakok, a kis teraszokról szép kilátás a Dél-kínai-tengerre, változatos pagodák. Repülünk Hanoiba, a fővárosba (14.00-15.20). Transzfer a szállodába.

6. nap Hanoi

Reggeli után egész napos városnézés az egyedülálló hangulatú délkelet-ázsiai metropoliszban: A régi városrészből az adminisztratív és követségi negyedbe gurulunk. Itt elsétálunk az új országgyűlési épület és a Ho Chi Minh Mauzóleum előtt, majd  az emblematikus Egypilléres Pagodát tekintjük meg. Ez után a Néprajzi Múzeumban barangolunk, hogy képet alkothassunk a több mint 50 féle Vietnamban élő nemzetiség, törzs kultúrájáról. A 20 éves múzeum kertjében szabadon sétálhatunk, skanzenszerűen mutatja be néhány törzs lakóépületeit és berendezésüket. A park szabadtéri színpadán naponta többször vízibáb előadást is tartanak, érdemes bekalkulálni a múzeumlátogatásba. Később felfedezzük az egykori hivatalnok-oktatási központot, az Irodalom Templomát.

A nap végén „megmerítkezhetünk” a nyüzsgő óvárosi utcák forgatagában, de kicsikkel talán érdemesebb sziklóban ülve körbe kerekezni, a nyüzsgő forgalom így könnyebben „túlélhető”.

7. nap Hanoi – Hoa Lu – Tam Coc

Reggeli után Vietnám egyik békés régiójába, Ninh Binhbe utazunk. A rizsföldekből kiemelkedő hegyek között kanyargó folyón érjük el a Tam Coc barlangokat. Itt csónakba szállunk és kis folyócskán ringatózva (1,5 óra) élvezzük a festői helyszínt. A csónakázás után érdemes a helyi kulináris különlegességet: az illatos sült kecskehúst megkóstolni valamelyik kifőzdében. Ha jól bírjuk a lépcsőzést, a Hang Mua kilátóra is felkapaszkodhatunk, innen, az egyik karsztkúp tetejéről bámulatos a látvány. A kikötőből rövid időn belül elérjük a sziklafalba épített, többszintes Bich Dong Pagodát. A Pagoda lépcsőin felkapaszkodva gyönyörű szentélyek és a tetőn szép kilátás tárul a szemünk elé. Délután elfoglaljuk a szállásunkat, majd a kellemes sétát teszünk a Nham Madárparkban. A nagykiterjedésű park gyönyörű virágairól, ezeréves fáiról, tavirózsás vizeiről és pallókon bejárható vízzel teli barlangjairól ismert. Akár gyalog, akár csónakból megfigyelhetjük a ritka és érdekes madárpopulációt, amelyik itt a park területén fészkel. Érdemes 4 óra utánra tervezni a madár lest, ekkor van a legnagyobb esélyünk egyszerre sokat megpillantani közülük.

Szállásunk kellemes és egyszerű környezetben lesz itt a madárpark közelében.

8. nap Tam Coc – Halong-öböl

Reggeli után transzfer (3 óra) Halongba. Az Oriental Sails hajón a kabin elfoglalása. A különleges ebédet már a bámulatos mészkőhegyek között hajózva fogyasztják el, majd kajakokban evezve, avagy bambusz csónakban utazva a Vung Vieng halászfalut látogatjuk meg. Útban a hajónk felé egy osztriga telepen is kikötünk, ahol vezetőnk elmagyarázza az igazgyöngy létrehozásának bonyolult folyamatát. Kedvünk szerint részt vehetünk a vacsora elkészítésében is, ahol szakácsunk bevezet a vietnámi konyhaművészet rejtelmeibe. Vacsora a hajón, ahol estig nyitva tartó bár is rendelkezésre áll. Szállás a hajó fedélzetén.

9. nap. Halong-öböl –Hanoi – Doha

Korán reggel Tai Chi bemutató és óra a fedélzeten. Könnyű reggeli a hajón, majd csónakokkal kikötünk az egyik szigeten és leereszkedünk a Thien Canh Son mészkőbarlang színes fényekkel megvilágított gyomrába is. Később visszatérés a hajóra, kijelentkezés a szobákból, majd könnyű ebéd következik, a mészkőszigetek között visszahajózunk a kikötőbe. Transzfer Hanoiba, a repülőtérre (2,5 – 3 óra), Repülés Dohába (18.20-22.35).

10. nap Doha – Budapest

Repülés tovább Budapest felé. (01.50-05.40).