TÖRÖKORSZÁG KÖRUTAZÁS

2024. szeptember 23. – október 3.

Csoport létszáma:  10-16 fő

Időtartam:             11 nap

Részvételi díj:        980.000 Ft/fő

Repülőjegy:           210.000 Ft/fő-től

Belépőjegyek:        kb. 200 EUR (helyben fizetendő)

AZ ÚT LEÍRÁSA

Tudjuk, hogy nem lehet egyetlen utazással ezt a hatalmas és gazdag országot bejárni, de számos értékes keresztmetszet lehetséges. Ezúttal arra törekedtünk, hogy az út kulturálisan és természeti értékekben is sokat adjon. Isztambul ezerszer is érdekes, és mi most is flexibilisen, tanulva és szemlélődve merülünk alá a világok határára épült metropolisz forgatagába.Második helyszínünk Kappadókia: természeti és a középkori kulturális öröksége – minden kétséget kizárólag – páratlan világcsoda. Pamukkale léptéke miatt szintén Törökország rendkívüli kincse, mi pedig a kettő közötti utazáson szeldzsuk és oszmán élményekkel töltődünk. Rúmí szerelmi költészete kísér majd bennünket egy valódi „bajszos” hamam márványlapjaira. Utunkat az ország legszebb tengerpartján zárjuk: a meseszép Lükia ismeretlen birodalmába, innen kalandozunk majd három napon át: földön, vízen és levegőben.

TÉRKÉP

RÉSZLETES ÚTITERV

Szept. 23. Budapest – Isztambul

Elutazás Budapestről reggel Isztambulba. Transzfer a belvárosi szállásra (1 óra), majd napestig felfedező séták az óvárosban. A Süleymaniye, az Aranyszarv és Sultanahmet háromszögében mozgunk és válogatunk kedvünkre a kincsekből (Hagia Sophia). Vacsora opciós. Szállás Isztambulban: Hotel Vicenza

Szept. 24. Isztambul

Reggeli után mindent bele isztambuli városnézés (lábon és tömegközlekedéssel): a fedett piac, a Boszporusz-hajózás és a Galata-negyed és igény esetén belépős világcsodák: bizánci ciszterna, Topkapi palota, – helyszínenként kb. 20 Eur). Vacsora opciós. Szállás Isztambulban.

Szept. 25. Isztambul - Kappadókia (Nevsehír - Üchisar - Göreme)

Reggeli után transzfer a repülőtérre, és repülés Kappadókiába. Transzfer a szállásra, majd felfedező séták a mesebeli völgyekben. Göreme barlangtemplomai. Vacsora és szállás Üchisar: Karlik Evi

Szept. 26. Kappadókia belső

(05.30) Opciós napfelkelte hőlégballonozás. Reggeli után egész napos felfedezőprogram a legszebb tájélményekért, melyben megegyezés szerint komolyabb séták és kirándulások is lehetnek. Opciós 1 órás naplemente lovacskázás. Vacsora és szállás Üchisar.

Szept. 27. Kappadókia külső

Reggeli után buszunkkal távolabbi célpontokat “támadunk”. Első megállónk egy földalatti város, melynek bejárása után, Kappadókia legzöldebb szurdokába, az Ihlára-völgybe utazunk, ahol nagyot sétálunk, erő függvényében opciós barlangtemplomokba is fellépcsőzünk. Vacsora és szállás Üchisar.

Szept. 28. Üchisar - Sultanhan Kervansaray - Konya - Afyonkarahisar

Reggeli után (08.00) komoly buszútra indulunk kelet felé. Megállóink rendkívüli szeldzsuk és muszlim emlékekre fókuszálnak: (1,5 óra) Egy 13. századi karavánszeráj. (1,5 óra) Majd az iszlám világ kiemelkedő misztikusának és a kerengő dervisek városa, Konya vár ránk: nyugaton a szerelmi költészetéről ismert Rúmit, helyben csak Mevlanának becézik. Múzeuma, dzsámija és törbéje kihagyhatatlan a zarándokoknak. Mi is körbe járunk. Délután már az egykori mákmezők őrhelyére, a minden turistától távoli Afyonba utazunk (3 óra). Vacsora és szállás Afyonban: Double Tree by Hilton

Szept. 29. Afyon - Pamukkale

Reggeli után Afyonban sétálunk: egy szeldzsuk dzsámiba lesünk be, majd erő függvényében a hisárba is fellépcsőzünk, végül vidéki török élményeinket egy valódi oszmán hamamban zárjuk. Opciós izomlazítás a gőzben, bátrabbaknak masszázs is. Délután buszunk egy slukkra (2,5 óra) elgurít bennünket Pamukkaléba. Pamutvár természetes medencéit naplementében – mire a buszos csoportok elmennek – végigsétáljuk, ha belefér a római város, Hierapolisban is bóklászunk (vagy másnap reggel). Vacsora és szállás Pamukkale: Lycus River

Szept. 30. Pamukkale - Fethiye - Ölüdeniz

Reggel indulunk Fethiyébe (3 óra). Érkezés után séta és fagyi a tengerparti városban. Lükia sziklasírok, kis színház és múzeum. Továbbutazás ölüdenizi szállásunkra. A délután szabad. Vacsora és szállás: Sundia By Liberty Ölüdeniz 

Okt. 1. Ölüdeniz-öböl

Reggeli után szabadnap, javasolt opciós program: egy napos hajózás az öbölben (Szt. Miklós sziget, Pillangó-völgy).

Okt. 2. Ölüdeniz - Lükia

Reggeli után egész napos felfedezés. Utazás a szomszéd völgybe, az egykori Lükia szívébe. Itt Tilos és Xanthos romterületét keressük fel, és nagyot kalandozunk a Saklikenti vizes-szurdokban. Délutánra felmegyünk a Papa-hegyre, és onnan csodáljuk a panorámát. Opciós program: biztonságos, tandem siklóernyőzés Ölüdenizbe. A világ legbiztonságosabb ugróhelye 1700 méterről, profikkal.

Okt. 3. Ölüdeniz - Antalya – Budapest

A délelőtt szabad. Délben kicsekkolás, és utazás Antalyába (3 óra). Antalyába érve a régészeti múzeummal és tengerparti, régi városi naplementével és vacsorával búcsúzunk törökországi kalandjainktól. Innen transzfer és repülés haza Budapestre.

RÉSZVÉTELI DÍJ

Részvételi díj (min. 16 fő): 980.000 Ft/fő

14 fő esetén: 1.035.000 Ft

12 fő esetén: 1.100.000 Ft

10 fő esetén: 1.180.000 Ft

+ Repülőjegyek (illetékkel): 210.000Ft/fő-től

Az ár tartalmazza: a szállást program szerinti reggelis ellátással, transzfereket, reggeltől estig rugalmasabb programot!

Az ár nem tartalmazza: a belépőket, borravalót sofőröknek, helyi guideoknak (200 EUR/fő), valamint az opciós programokat.

    TOVÁBBI CSOPORTOS ÚTJAINK

    TIBET-NEPÁL-BHUTÁN KÖRUTAZÁS
    út a világ tetejére
    2024.04.12.-2023.04.29.

    CAMPANIA KÖRUTAZÁS
    Itália szíve
    2024.04.19.-2024.04.26.

    ARAGÓNIA KÖRUTAZÁS
    Romantikus kalandok a reconquista mesevilágába
    2024.05.06. – 2023.05.12.

    VIETNÁMI KÖRUTAZÁS
    nagykörút a hegyi törzsektől Saigonig
    2024.05.15-06.01.