THAIFÖLD - A MOSOLY ORSZÁGA

Thaiföld talán a legismerősebben csengő név Délkelet-Ázsiában. A „mosolyok országát” évtizedek óta utazók- és főként trópusi pihenésre vágyók milliói keresik fel. A legtöbben az örökké pulzáló világvárosra, Bangkokra vetnek csak rövid pillantást, majd egy tengerpart közelében pihennek.

Thaiföld azonban ennél lényegesen több és gondos tervezéssel a legszebb délkelet-ázsiai élményeket kínálja. A vidéki Thaiföld zsúfoltságtól mentes természeti (pl. Khao Yai) és kulturális (pl. Ayutthaya) világörökségi helyszíneket rejt. Az egykori Sziám hangulatához közelebb kerülhetünk ha a thaiok és elődeik ősi templomcsodáit a zöldellő rizsföldek (pl. Sukhothai) vagy trópusi erdők (pl. Si Satchanalai) „díszletei” között fedezzük fel.

Thaiföld nagy része még ma is gyermekien bájos: a keleti meséket és a dicső múlt hangulatát idézik a romvárosok, a mosolygó Buddha-szobrokat rejtő templomok, az ezer színben tündöklő szentélyek és ódon fatemplomok. Megható élmény bepillantani egy – a globális zajoktól távoli – Buddhista kolostor esti imájára (pl. Chiang Mai vidékén).

A trópusi természetre kíváncsi utazók érintetlen, hatalmas nemzeti parkokat fedezhetnek fel elefánthátról vagy bambusztutajról. A dzsungelben romantikus, folyón úszó szállásunk vagy kényelmes erdei bungalónk lehet bázisunk.

A thaiföldi tengerpartok a világ legjobbjai közé tartoznak: Phuket a búvárkodás szerelmeseinek és mozgalmasabb partokat keresőknek ideális, míg Samui, Phangan és Chang szigete a nyugodtabb, pálmafás pihenések legjobbjai. Thaiföld fővárosa, Bangkok népszerűségének és elhelyezkedésének köszönhetően rendkívüli utazási csomóponttá fejlődött. Számtalan útvonalon nagyon kedvező árú repülőkkel juthatunk el a szomszédos országokba. Éppen ezért thaiföldi – hosszabb, rövidebb – terveinkhez könnyen kapcsolhatunk burmai, laoszi vagy kambodzsai utazást.

TÉRKÉP

Angkor Tours

   MIÉRT THAIFÖLD?

    Legjobb infrastruktura a térségben

    Trópusi hegyvidék csodás túrákkal

    A buddhista vidéki hangulat

    Világörökségi műemlékek északon

    Gyönyörő tengerpartok, szigetek

  • elefántos élmények…
  • minőségi szállások széles választéka
  • barátságos helyiek
  • ökoprogramok (dzsungel, nemzeti parkok)
  • kalandprogramok (rafting, vitorlás, búvár)
  • romatikus távoli szigetek
  • vízesések, rizsföldek
  • thai, buddhista építészet