JAPÁN - A FELKELŐ NAP ORSZÁGA

A felkelő nap távoli és ismeretlen országa a szédületes iramban fejlődő modern világot és a hosszú  évszázadok óta őrzött kulturális hagyományokat kínálja a a nyugati utazó számára, ahol másodperc pontossággal száguldó futurisztikus gyorsvonatok és füstölőillatú, ódon templomok, villódzó neonfények erdejével beragyogott hipermodern nagyvárosok és tradicionális teaházak békésen megférnek egymás mellett.

Az egykor Edo néven született Tokió csak 1868-ban, a reformjairól híres Meiji császár uralkodása idején lett az egész ország fővárosa, mára azonban a világ legnépesebb és legmodernebb metropoliszai közé tartozik, melynek minden kerülete új arcot és megismerésre váró világot ígér: Asakusa óvárosa és gésanegyede, a fiatalos és nyüzsgő Harajuku, vagy a neonárban úszó Ginza bevásárlóutca mintha külön város lenne a városon belül.

A fővárosból érdemes egész napos kirándulást tenni a Fuji-hegy hósipkával fedett, emblematikus alakjához vagy Nikkóba, a Tokugawa sógunátus alapítójának mauzóleumaként emelt Tósógú szentélyegyütteshez. A hegyek ölelésében fekvő Takayama bájos városkája egykor ácsmestereiről, ma tradicionális épületeiről, teaházairól, üzlethelyiségeiről és kereskedőházairól nevezetes.

A kínai császárvárosok által ihletett Kiotó a 8. század végén vált Japán fővárosává, a politikai, gazdasági és kulturális élet központjává, hogy becses és kiemelt szerepét mintegy tizenegy évszázaddal később Tokiónak adja át. A hosszú tündöklés rendkívül gazdag örökséget és emlékeket hagyott hátra, s a megannyi buddhista és sintoista szentély, palotaépület és díszkert ma is az ország talán legfontosabb világörökségi helyszínévé és turisztikai látványosságává, a Japánba érkezők kedvelt célpontjává teszik a várost.

A Kiotó közelségében fekvő Nara Japán első fővárosa, valamint a buddhizmus szellemi központja volt. A dicsőséges történelmi múlt emléke a Tódaiji templom fenséges faépülete, melléképületeivel és tekintélyt parancsoló csarnokával, valamint az abban ülő Buddha alakjával, melyet a világ legnagyobb bronzszobraként tartanak számon.

TÉRKÉP

japan ANGKOR TOURS

   MIÉRT JAPÁN?

    Hagyományos zen buddhista világ

    Extravagáns modernitás

    Meleg vizű fürdők

    Csodálatos hegyek és erdők

    Kifinomult konyhaművészet

  • hagyományos vendégfogadók
  • elmélyülés, átszellemülés buddhista kolostori szállásokon
  • a világ leghíresebb vulkánja, a Fuji
  • fürdőző hómajmok (makákók)
  • templomi szarvasok
  • szupervonatok
  • kényelmes strandok