Angkor Tours
Vissza a Főoldalra

1012 Budapest,
Attila út 121.
T./f: (1) 214-4847
Nyitva: H-P 10:00-18:00

angkor@angkortours.hu


MKEH eng. szám: U-000651
Feliratkozás
Hírlevélre
 

Tajvan

Tajvan Kelet-Ázsia gazdasági kistigriseinek elsői közé tartozott. Mára már mesze túlhaladta ezt a jelzőt. Manapság elsősorban kiemelkedő szolgáltatásokat nyújtó, új légitársaságainak köszönhetően került előtérbe az utazók körében. A legtöbb kellemes délkelet-ázsiai úti cél felé Taipei-ben is megszakíthatjuk utunkat, ahonnan hosszabb-rövidebb kirándulásokat tehetünk e szép szigeten.

A sziget északi sarkában, a Tanshui-folyó keleti partján fekszik Tajvan fővárosa, Taipei. Igazi modern, keleti metropolisz, ahol felhőkarcolók által szegélyezett hatalmas sugárutak, bevásárlóközpontok, tradicionális templomok, elegáns szállodák és robogók tömkelege várja az utazókat. A főváros legfőbb attrakciói közé tartozik a Palotamúzeum, mely hallatlanul gazdag gyűjteménnyel rendelkezik a kínai történelem és kultúra ötezer évnyi emlékeiből. Kiállítótermei több mint 600.000 műemléknek adnak otthont, s többek közt itt találhatóak a pekingi Császári Palota felbecsülhetetlen értékű kincsei, melyeket 1949-ben szállítottak Tajvanra.

Tajvan központi részén, hatalmas erdők ölelésében található a gazdag madárvilágnak otthont adó „Nap és Hold-tó”. A tó körül érdemes felkeresni a Ci En pagodát, a Xuanzang szentélyt, vagy a Wen Wu templomot. A térség legfőbb, s a sziget legrégibb városa, a holland gyarmatosítók egykori székhelye, Tainan, ahol több világvallás (taoizmus, buddhizmus, kereszténység) templomai is megtalálhatóak. 

Tajvan déli csücskében, a tengerparton fekszik a sziget második legnagyobb városa, egyben legfőbb ipari központja, s legnagyobb nemzetközi kikötője, Kaohsiung. A város folyója a Szerelem-folyó, japán nevén Takao-folyó.

A keleti rész legfontosabb látnivalója, s természeti csodája a Taroko-szoros, mely lenyűgöző hegyvidékéről, márványkanyonok közt kanyargó, tiszta vizű hegyi patakjairól, s egyedülálló növény- és állatvilágáról híres. 

 

 

tajvan, taiwan, hőmérséklet, vízum, időeltolódás, étkezés, egészség, külképviseletek, utazás, körutazás, pénznem